KPI olarak marka bilinirliğinde “doğal kaynaklara saygı duyan bir markadır” algısında artış sağlamak, organik etkileşim ve markalı içerikler etrafında sadık bir kitle oluşturmak ve bu kitleye ilham verebilmek hedeflendi.
Hedef kitlemizi ise sürdürülebilirliğe önem veren, satın alma kararlarını markalarla ortak değerlerini gözeterek veren başta beyaz yakalılar olmak üzere, yüksek gelir segmentindeki herkes oluşturuyordu.
Strateji kapsamında, bu kitleye ilham verebilmek adına gıdayı merkezine alan farkındalık hareketi ‘Ruhun Doysun’ başlatıldı.
Ürünleriyle de gıdaya saygı duyan Grundig’in başlattığı proje; sosyal medya iletişimi, web sitesi ve Youtube bölümleri sayesinde kısa sürede gıda ve bilinçli tüketim denince akla ilk gelen platform oldu. Sosyal medyada ise elçilerini hemen buldu.
Televizyon Programına Dönüştü
Sonuç olarak: Bir yılda 430.000 takipçi edinen proje, her gün aldığı yüzlerce mesaj ve yorum ile organik olarak 10.000.000, toplamdaysa 23.000.000 kişiye ulaştı. Takipçilerinin hayatına dokundu, onları içeriğin ve hareketin parçasına dönüştürdü. Kendi kanallarımızdan yönlendirdiğimiz 500.000 kişi, sitemizde ortalama 03.30 dakika geçirdi.
Proje sosyal medyada o kadar ilgi gördü ki bir televizyon programına dönüştürüldü. Takipçiler şehirlerinde ‘Ruhun Doysun’ etkinlikleri düzenledi. İlk buluşmamıza binlerce kişi katıldı. Grundig’in marka bilinirliği %17 artarken, arama hacmi %450 büyüdü. Marka hakkındaki negatif konuşma %300 azaldı.